BeeStar

BeeStar

BeeStar

BeeStar er et visuelt værktøj, som du kan bruge, når du beskriver forretningsmodeller. BeeStar forenkler den komplekse virkelighed i din virksomhed og fastholder, hvordan en forretningsmodel er (AS IS) eller hvordan du ønsker den skal se ud i fremtiden (TO BE).

Vi har valgt at vise forretningsmodellen som en 6-takket stjerne, da en forretningsmodel har 6 dimensioner. Hertil kommer den 7 dimension i midten (det gule felt) som er forretningsmodellens relationer.  Alle forretningsmodeller består af disse 7 dimensioner.

Du kan også finde BeeStar integreret i et bord.

BeeStar i action

Her kan du se studerende øve sig i at bruge BeeStar. Øvelsen tager udgangspunkt i en bar som ønsker at lave en ny forretningsmodel med salg af cocktails.

Først identificerer de studerende alle komponenter i de 6 yderste dimensioner i TO-BE forretningsmodellen, herefter forbinder de komponenterne (skaber relationerne).

Gennem arbejdet får de studerende øje på komponenter som ikke kan forbindes med hinanden, ligesom de også kan sammenligne TO-BE forretningsmodellen med eksisterende forretningsmodeller eller med virksomhedens overordnede forretningsmodel. Via arbejdsmåden kan de se om forretningsmodellen fungerer, hvordan den fungerer og om den passer til den eksisterende virksomhed.

 

Cocktail Case

Se hvor smart BeeStar er

Sådan kan du bruge BeeStar

Den lille film viser, hvordan du kan skrive på BeeStar og få hjælp til at huske alle dimensionerne. Filmen viser også hvordan du kan bruge Beestar til innovationsprocessen

 

"Not just a tool, but a mindset"

Beestar findes som lille model lige til at have i tasken
og i stor format integreret i bord